Startsida / Vad är Bubble tea?

Vad är Bubbel te?

Bubbel te går under flera olika namn, var av det mest kända är Bubble tea och Boba tea. Ursprunget till bubble tea kommer från Taiwan, där den tebaserade drycken utvecklades redan på 1980-talet. Sedan dess har bubbelteets popularitet ökat avsevärt runt om i världen, och dess popularitet fortsätter att växa till denna dag. I Finland kallas bubbelte också för bubbeljuice-te, med geléliknande bubblor fyllda med juice som ska tillsättas drycken.

Hos SnackFood får du allt du behöver för att sälja bubbelte. Läs mer om bubble tea nedan eller besök vår konceptsida för att se hela vårt produktsortiment.

Bubbel te råvaror och tillbehör

 

Vad behövs för att göra Bubble tea?

I sin enklaste form kräver bubble tea smaksatt te, tillsatta smaker som sirap, mjölkpulver eller fruktjuice, och naturligtvis själva bubblorna, som även kallas för pärlor. Traditionellt är pärlorna gjorda av tapioka, men nuförtiden kan de även ersättas med läckra pärlor fyllda med fruktjuice. Den genomskinliga muggen med sugrör är den bästa formen för servering. Sugröret bör vara större än normalt för att pärlorna ska kunna passa igenom det (ca 12 mm).

Vad är bubblorna gjorda av?

Namnet på bubbelte kommer från tapiokapärlorna, eller boba-pärlorna, som läggs till drycken. Tapiokapärlor är söta bubblor gjorda av kassavamjöl och farinsocker. Före tillagning är tapiokapärlor bruna, men når sin svarta färg och korrekta sammansättning efter tillagning. Munkänslan påminner lite om fruktgodis efter beredning.

Istället för Tapiokapärlor kan även olika bär- och fruktsmakande pärlor användas som består av juice, stärkelse och socker. Bubbelpärlorna är glutenfria och veganska.

Kolla in de olika tapiokapärlorna i vårt sortiment

Videon nedan visar hur tapiokapärlor tillagas.

Tapiocapärlor eller fruktpärlor?

Vi kallar Bubble teets juicefyllda bubblor för fruktpärlor. Våra fruktpärlor serveras ursprungligen i bubbelte, men på sista tiden har deras popularitet som sidorätt för glassportioner växt stort. 

Dessa glutenfria och veganska fruktpärlor innehåller läckra fruktjuicer som poppar upp i munnen. Fruktpärlorna har helt och hållet förnyat bubbelteet och tagit drycken på en helt ny nivå!

Produktionen av fruktpärlor är baserad på molekylär gastronomi, vilket gör att fruktjuicen kan kapslas in i små pärlor med hjälp av en kalciumlösning och en liten mängd natriumalginat. Det tunna skalet på fruktpärlorna består av tångextrakt.

Vilket te hör till bubbelteet?

Praktiskt taget vilket te som helst kan användas vid framställning av bubbelte. Svart eller grönt te används dock ofta som bas för drycken.

Går mjölk med bubbelte?

Bubble tea görs huvudsakligen på mjölkte, men det kan även göras efter egen smak som en klar dryck genom att till exempel ersätta mjölken med fruktjuice. Med andra ord är det bara fantasin som sätter gränser när man gör bubbelte.

Våra högkvalitativa mjölktepulver och teer

Hur gör vi det sött?

Sötningen av bubbelte är möjlig med olika smaksiraper, traditionellt strösocker, rörsocker, honung eller stevia. När du använder en smaksirap kan en mängd olika smaker som mango, jordgubb eller persika enkelt läggas till drycken.

Mångsidiga smaksiraper ingår också i vårt utbud

Ska jag dricka den kall eller varm?

Bubble tea kan serveras både kallt och varmt. Särskilt på sommaren är ett kallt, iskylt alternativ att föredra, och som kan göras av antingen mjölk eller fruktjuice. När det görs till mjölk smakar bubbelte också bra som ett varmt alternativ under kalla dagar.

Allt för försäljning av Bubble tea från SnackFood

SnackFood serverar dig med allt du behöver för att sälja bubbelte! Här hittar du försäljningsenheter, shakers, bubbelte-pärlor, teer och mjölkpulver. Kolla in konceptet på vår hemsida och kontakta oss – så här börjar du sälja bubbelte. Bubble tea kan lätt säljas på kaféer, restauranger eller andra liknande ställen. Dessutom passar fruktpärlorna utmärkt som tillbehör till olika efterrätter för att ge lite extra smak till portionerna.

Allt för försäljning av Bubble tea

Yhteydenotto

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.