Etusivu / Mitä on kuplatee?

Mitä on kuplatee?

Kuplatee kulkee usealla eri nimellä, kuten Bubble tea, Boba, Pearl Milk tea ja Black Pearl tea. Kuplateen alkuperä on lähtöisin Taiwanista, jossa teepohjainen juoma kehitettiin jo 1980-luvulla. Sittemmin kuplateen suosio on noussut huomattavasti ympäri maailman, ja sen suosio jatkaa kasvamistaan tänäkin päivänä. Suomessa kuplateetä kutsutaan myös mm. nimillä helmitee ja pallerotee, juomaan lisättävien hyytelömäisten palleroiden myötä.

SnackFoodilta saat kaiken tarvittavan kuplateen myyntiä varten. Tutustu alempana lisää kuplateen maailmaan tai käy konsepti-sivullamme, josta näet koko meidän tarjontamme.

Kuplatee konseptin mukaiset tarvikeet, raaka-aineet ja muut varusteet

 

Mitä kuplateen valmistukseen tarvitaan?

Yksinkertaisimmillaan kuplateen valmistukseen tarvitaan haudutettua teetä, makuaineita kuten siirappia, maito-maitojauhetta tai hedelmämehua, sekä tietenkin itse pallerot. Perinteiseen tapaan pallerot ovat tapiocapalleroita, mutta ne voi tänä päivänä korvata myös herkullisilla, hedelmämehulla täytetyillä palleroilla. Tarjoiluun sopii parhaiten läpinäkyvä muki pillin kera. Pillin tulee olla normaalia suurempi, jotta pallerot mahtuvat tämän läpi (noin 12mm).

Mitä kuplateen pallerot ovat?

Kuplateen nimi pohjautuu juomaan lisättäviin tapioca helmiin, jotka kulkevat myös nimellä Boba-helmet. Tapioca helmet ovat makeita palloja, jotka ovat valmistettu maniokkijauhoista ja ruskeasta sokerista. Ennen kypsentämistä tapioca pallerot ovat ruskeita, mutta saavuttavat mustan värinsä ja oikean koostumuksensa keittämisen jälkeen. Suutuntuma muistuttaa valmistuksen jälkeen hieman hedelmäkarkkia.

Tapioca palleroiden sijaan voidaan käyttää myös erilaisia marja- ja hedelmänmakuisia palleroita, jotka koostuvat mehusta, tärkkelyksestä ja sokerista. Kuplateen helmet ovat gluteenittomia sekä vegaanisia.

Tutustu tapioca helmi -valikoimaamme

Oheisesta videosta nähdään kuinka tapioca pallerot valmistetaan.

Tapiocahelmet vai hedelmähelmet?

Me kutsumme kuplateen hedelmämehulla täytettyjä palleroita hedelmähelmiksi, jotka ovat erinoimainen vaihtoehto perinteisille tapiocahelmille. Hedelmähelmemme tarjoillaan lähtökohtaisesti kuplateen kera, mutta nyt niiden suosio on kasvanut entistä enemmän myös eri jäätelöiden lisukkeina.

Gluteenittomat ja vegaaniset hedelmähelmet sisältävät maukkauita hedelmämehuja, jotka poksahtelevat suussasi. Hedelmähelmet ovat uudistaneet kuplateen ja nostattanut sen villitystä entisestään!

Hedelmähelmien valmistus nojautuu molekyyligastronomiaan, jonka ansiosta hedelmämehun saa kapseloitua pieniksi helmiksi käyttäen kalsiumliuosta ja pientä määrää natriumalginaattia. Hedelmähelmien ohuen ohut kuori koostuu merileväuutteesta.

Mikä tee kuuluu kuplateehen?

Kuplateen valmistuksessa voidaan käyttää käytännössä mitä teetä tahansa. Usein juoman pohjana käytetään kuitenkin mustaa tai vihreää teetä.

Kuuluuko maito kuplateehen?

Kuplatee valmistetaan pääsääntöisesti maitoteehen, mutta se voidaan valmistaa oman maun mukaisesti myös kirkkaana juomana korvaamalla maidon esimerkiksi hedelmämehulla. Toisin sanoen, vain mielikuvitus on rajana kuplateen valmistuksessa.

Meiltä laadukkaat maitoteejauheet ja teet

Millä kuplatee makeutetaan?

Kuplateen makeutus onnistuu erilaisilla makusiirapeilla, perinteisellä kidesokerilla, ruokosokerilla, hunajalla tai esimerkiksi stevialla. Käytettäessä makusiirappia juomaan voidaan helposti tuoda erilaisia makuvivahteita kuten mangoa, mansikkaa tai persikkaa.

Myös monipuoliset makusiirapit kuuluvat valikoimaamme

Kuuluuko kuplatee juoda kylmänä vai lämpimänä?

Kuplateetä voidaan juoda niin kylmänä kuin lämpimänäkin. Erityisesti kesällä suositaan kylmää, jäillä jäähdytettyä raikasta vaihtoehtoa, joka voidaan valmistaa joko maidosta tai esimerkiksi hedelmämehusta. Maitoon valmistettuna kuplatee maistuu mainiosti myös lämpimänä vaihtoehtona kylminä päivinä.

Kaikki kuplateen myyntiä varten SnackFoodilta

SnackFoodilta saat kaiken tarvittavan kuplateen myyntiä varten! Meiltä löydät niin myyntiyksiköt, shakerit, kuplateen helmet, teet ja maitojauheet. Tutustu konseptiin sivuillamme ja ota yhteyttä – näin aloita kuplateen myynnin. Kuplateetä voidaan helposti myydä esimerkiksi kahviloissa, ravintoloissa tai muissa vastaavissa paikoissa. Lisäksi hedelmäpallerot sopivat loistavasti lisukkeiksi erilaisiin jälkiruokiin tuomaan hieman lisäsäväystä annoksiin.

Kaikki kuplateen myyntiä varten

Yhteydenotto

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.