Etusivu / Mitä on kuplatee?

Mitä on kuplatee?

Sanotaan, että rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja se pitää paikkansa myös kuplateen kohdalla – nimittäin kyseistä teejuomaa kutsutaan Bubble tea:n lisäksi myös kuplateeksi sekä Boba teeksi.

Kuplateen alkuperä on peräisin Taiwanista, jossa kyseinen juoma kehitettiin jo 1980 -luvulla. Siitä lähtien sen suosio on kasvanut merkittävästi ympäri maailmaa, eikä loppua suosiolle ole näkyvissä. Suomessa Bubble Tea ja Boba Tea kulkee usein nimellä kuplatee, joka toimii yhteisnimetyksenä niin tapioka- sekä hedelmämehu-palleroilla valmistettuun juomaan.

SnackFoodista saat kaiken mitä tarvitset kuplateen myymiseen. Lue lisää kuplateesta alta tai käy konseptisivullamme nähdäksesi koko tuotevalikoimamme.

Kuplatee konsepti ja tarvikkeet

 

Mitä kuplateen valmistukseen tarvitsee?

Helpoimmillaan kuplateen oikeaoppiseen valmistukseen vaatii maustettua teetä, valinnaisia makuaineita, kuten siirappia, maitojauhetta tai hedelmämehua, ja tietysti kuplateelle ominaisia kupla-palleroita, jotka tunnetaan myös bobahelminä. Perinteisesti pallerot valmistetaan tapiokasta, mutta nykyään ne voidaan korvata myös herkullisilla hedelmämehulla täytetyillä helmillä. Läpinäkyvä muki on tämän juoman paras tarjoilumuoto. Pillin tulee olla normaalia suurempi, jotta helmet mahtuvat siitä läpi (noin 12 mm).

Mistä kuplateen kuplat ovat tehty?

Kuplateen nimi tulee juomaan lisätyistä tapiokahelmistä eli bobahelmistä. Tapiokahelmet ovat makeita palleroita, jotka on valmistettu maniokkijauhosta ja ruskeasta sokerista. Ennen kypsennystä tapiokahelmet ovat ruskeita, mutta saavuttavat mustan värinsä ja oikean koostumuksensa keittokypsennyksen jälkeen. Tapiokahelmen suutuntuma muistuttaa hieman hedelmäkaramellia valmistuksen jälkeen.

Tapiokahelmien sijasta voidaan käyttää myös erilaisia ​​marja- ja hedelmämakuisia helmiä, jotka koostuvat mehusta, tärkkelyksestä ja sokerista. Hedelmähelmet ovat gluteenittomia ja vegaanisia.

Tästä pääset tapioka- ja hedelmämehuhelmi valikoimaamme 

Alta näet videon tapiokahelmien valmistuksesta.

Tapiocahelmet vai hedelmähelmet?

Me kutsumme kuplateen hedelmämehulla täytettyjä palleroita hedelmähelmiksi, jotka ovat erinomainen vaihtoehto perinteisille tapioca-helmille. Hedelmähelmet tarjoillaan lähtökohtaisesti kuplateen kera, mutta nyt niiden suosio on kasvanut myös eri jäätelöiden ja vohveliden lisukkeina.

Gluteenittomat ja vegaaniset hedelmähelmet sisältävät maukkaita hedelmämehuja, jotka purtaessa poksahtelevat suussasi. Hedelmähelmet ovat uudistaneet kuplateen ja nostattanut sen villitystä entisestään!

Hedelmähelmien valmistus nojautuu molekyyligastronomiaan, jonka ansiosta hedelmämehun saa kapseloitua pieniksi helmiksi käyttäen kalsiumliuosta ja pientä määrää natriumalginaattia. Hedelmähelmien ohuen ohut kuori koostuu merileväuutteesta (ei suositella tarjoilua alle 4-vuotiaille lapsille (tukehtumisvaara)).

Mikä tee kuuluu kuplateehen?

Kuplateen valmistuksessa voidaan käyttää käytännössä mitä teetä tahansa. Usein juoman pohjana käytetään kuitenkin mustaa tai vihreää teetä. SnackFoodista voi tilata vihreän teen uutetta, joka on uutetiivistettä 400 ml pullossa (pullo laimennetaan 10 litraan vettä).

Kuuluuko maito kuplateehen?

Kuplatee valmistetaan pääsääntöisesti maitoteehen (Taro- tai Thai-maitotee), mutta se voidaan valmistaa oman maun mukaisesti myös kirkkaana juomana korvaamalla maito esimerkiksi hedelmämehulla. Toisin sanoen, vain mielikuvitus on rajana kuplateen valmistuksessa.

Meiltä laadukkaat maitoteejauheet ja teeuute

Millä kuplatee makeutetaan?

Kuplateen makeutus onnistuu erilaisilla makusiirapeilla, perinteisellä kidesokerilla, ruokosokerilla, hunajalla tai esimerkiksi stevialla. Käytettäessä hedelmäistä makusiirappia juomaan voidaan helposti tuoda erilaisia makuvivahteita kuten mangoa, passionia, vihreää-omenaa, mansikkaa tai persikkaa. Saatavana myös ruskeaa sokeri siirappia, jossa on paahdetun sokerin täyteläinen maku.

Myös monipuoliset makusiirapit kuuluvat valikoimaamme

Kuuluuko kuplatee juoda kylmänä vai lämpimänä?

Kuplateetä voidaan juoda niin kylmänä kuin lämpimänäkin. Erityisesti kesällä suositaan kylmää, jäillä jäähdytettyä raikasta vaihtoehtoa, joka voidaan valmistaa joko maidosta, hedelmäteestä tai hedelmämehusta. Maitoon valmistettuna kuplatee maistuu mainiosti myös lämpimänä vaihtoehtona kylminä päivinä.

Kaikki kuplateen myyntiä varten SnackFoodilta

SnackFoodilta saat kaiken tarvittavan kuplateen myyntiä varten! Meiltä löydät niin myyntiyksiköt, juoma-annostelijat, shakerit, kuplatee helmet, teeuutteet ja maitojauheet (Taro- ja Thai maitotee jauheet ja Coffee Mate maitojauhe). Tutustu kuplatee konseptiin sivuillamme ja ota yhteyttä. Kuplateetä voidaan helposti myydä esimerkiksi kahviloissa, ravintoloissa tai muissa vastaavissa paikoissa. Lisäksi hedelmäpallerot sopivat loistavasti erilaisiin jäätelöannoksiin ja jälkiruokiin.

Kaikki kuplateen myyntiä varten

Yhteydenotto

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.