Etusivu / Mikä matcha jauhe?

Mitä on matcha jauhe?

Matcha jauhe on Aasialaisesta teekulttuurista lähtöisin oleva hienoksi jauhettua vihreää teetä. Matcha jauheesta voidaan valmistaa erilaisia juomia ja sitä voidaan käyttää monipuolisesti maustamaan erilaisia jälkiruokia tai leivonnaisia kuten jäätelöä tai keksejä.

SnackFoodilta saat hienoksi jauhettua matcha jauhetta esimerkiksi kuplateen valmistusta varten!

Tutustu valikoimamme eri teejauheisiin kuten matcha jauheeseen

 

 

Matchan terveysvaikutukset

Matchalla sanotaan olevan useita eri terveysvaikutuksia, jotka perustuvat sen huolelliseen kasvatukseen. Mahdolliset terveysvaikutukset ovat osaltaan vaikuttaneet matchan kasvavaan suosioon ja sitä onkin kutsuttu superfoodiksi, joka virkistää ja parantaa mielialaa sekä puhdistaa elimistöä. Matcha sisältää mm. enemmän kofeiinia kuin muut vihreät teet sekä reilusti antioksidantteja.

Matcha jauheen erilaiset käyttökohteet eli mihin sitä voidaan käyttää?

Matchasta voidaan valmistaa vihreää teetä sekoittamalla ja vispaamalla jauhetta kuumaan veteen. Videolta näet kuinka matcha teetä voidaan valmistaa perinteisellä tavalla sekä kuinka valmistetaan kylmä tai kuuma matcha-tee yhdistettynä kuplateehen.

Käytännössä vain mielikuvitus on rajana matcha jauheen käytössä. Sitä voidaan teen lisäksi käyttää esimerkiksi matcha-kuplateen tai matcha-latten valmistuksessa jossa valmiin matcha-teen joukkoon kaadetaan vaahdotettua maitoa joko kylmänä tai kuumana. Jos halutaan vegaaninen versio käytetään tällöin kaurajuomaa tai muuta vastaavaa.

Jos puolestaan kuplatee on uusi tuttavuus, suosittelemme tutustumaan artikkeliimme mitä kuplatee on.

Matcha jauhe jälkiruoissa

Matchaa voidaan käyttää monipuolisesti myös jälkiruokien ja leivonnaisten valmistuksessa sen jauhemaisen olomuodon ansiosta. Käytettäessä matcha kannattaa siivilöidä paakkuuntumisen estämiseksi.

Esimerkkejä mahdollisista jälkiruoista ja leivonnaisista:

  • Jäätelöä
  • Keksejä
  • Leivoksia
  • Smoothieta
  • Kakkuja
  • Suklaita

Snack Foodilta saat ensiluokkaista matcha jauhetta sekä muita teejauheita kahvilaan, ravintoloihin ym. yrityksille ja yhdistyksille.

Tutustu eri maitoteejauheiden valikoimaamme ja tilaa

Yhteydenotto

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.